Vietnamesiska vårrullar

IMG_5757

Vietnamesiska vårrullar med räkor
8 st, 45 min

500 g räkor med skal eller färdigskalade räkor ;)
250 g smala risnudlar
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 cm ingefära, riven
1-2 chilifrukter, beroende på styrka och smak
2 lime, saften
1 ½ msk fisksås
1 dl jordnötter
8 rispapper (finns i asiatiska hyllan)
1-2 krukor koriander

Dippsås:
½ dl råsocker
1 dl hett vatten
2 vitlöksklyftor, finhackad
1-2 röda chilifrukter, strimlade
2 tsk risvinäger
1 lime, saften
½ dl fisksås

Tina och skala räkorna.
Blanda schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, limesaft och fiskås i en bunke. Lägg i räkorna och blanda väl, täck över och ställ in i kylen. Låt stå och dra till sig smak medan du gör iordning resten.

Koka risnudlarna i några minuter tills de har mjuknat.

Gör dippsåsen: Blanda socker med hett vatten i en skål och rör om tills det har löst sig. Tillsätt vitlök, chili, risvinäger, lime och fisksås.

Rosta jordnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg.

Doppa ett rispapper i taget i hett vatten i några sekunder tills det har mjuknat.
Lägg på en remsa fyllning av räkor, risnudlar, koriander och rostade jordnötter.
Vik ihop paketet. Börja med att vika ihop botten, sedan sidorna. Rulla ihop. Fortsätt likadant med resten. Doppa vårrullarna i dippsåsen.

Posted in Mat

8 thoughts on “Vietnamesiska vårrullar

    • Du får berätta vad du tyckte om fisksåsen när du testat den! Min vän blev helt till sig av såsen haha.

Lämna ett svar till Phuong Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>