Dumplings

IMG_5678

Nom nom!!

Ingredienser:
Blandfärs
Räkor
Vitlök
Vårlök
Koriander
Ingefära
Chili
Äggula
Soya
Sesamolja
Salt och vitpeppar

Färdiga dumplingsplattor

Olja och vatten till stekning
Stekpanna med lock

Gör såhär:
Hacka allt som går och blanda i alla ingredienser i en bunke med blandfärsen. Sedan klickar man i en matsked med denna goda blandning av färs i en dumplingsdeg. Nyper ihop kanterna och steker dem i olja tills de har fått en stekyta. Därefter slänger man i 1 dl vatten och stänger locket, och låter de ångstekas. När vattnet har absorberat är dumplingsen klara :)

Posted in Mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>